A Queviures Duxans trobarà tota classe
d' articles de records i d' alimentació com;
carnisseria, embotits, pa del dia, licors,
fruites i verdures.

                      mapa de situació

Maria Rosa Duxans: “les botigues són el lloc de trobada dels pobles”

Maria Rosa Duxans, gerent de la botiga Queviures Duxans” de Sant Llorenç de la Muga, parla de la part més tradicional de les botigues i del turisme del municipi.

Una botiga de sempre, amb història?
Si, és una botiga amb història ja que és una botiga força antiga. Varen començar els meus besavis, els avis de la meva mare, així que represento la quarta generació de la meva família que regenta la botiga.

La gent no té temps i fa ús de les grans superfícies per a fer les seves compres, què ofereix la botiga tradicional?
La proximitat a casa i els amplis i flexibles horaris, que comporten moltes hores de dedicació. En certa manera és, per a molts, la botiga dels descuits o de les compres de darrera hora. També la confiança i estar sempre a la disposició dels clients és un valor important. Tot i això les botigues tradicionals es van acabant ja que és molt sacrificat i a mesura que aquells que tenen una botiga es van jubilant, tanquen. Però també és important que les botigues són el lloc de trobada dels pobles, el lloc on els veïns comparteixen el seu dia a dia.

Què podem trobar a Queviures Duxans?
De tot. Tabac, premsa, souvenirs, carnisseria, embotits, fruites verdures, pa del dia, licors.... Algú en fa broma i de la botiga en diu “Can de Tot”.

Sant Llorenç de la Muga és un bon lloc pel turisme rural. Quins indrets recomanaria?
Tot el poble. Té molta història, està emmurallat, té el castell, els ponts i, com no, uns paisatges molt macos en gran part gràcies al pas de La Muga. La Muga és el tot, allò que dona més encant al poble.

Bona vida a Sant Llorenç?
Si, és un poble molt còmode per viure-hi, molt a prop de Figueres, té molta tranquil·litat i amb un entorn molt maco que, a més, permet molta llibertat, sobretot pels més menuts. És un lloc ideal per a les famílies.

Queviures Duxans, St Llorenç de la Muga Queviures Duxans, St Llorenç de la Muga Queviures Duxans, St Llorenç de la Muga Queviures Duxans, St Llorenç de la Muga Queviures Duxans, St Llorenç de la Muga Queviures Duxans, St Llorenç de la Muga

 

QUEVIURES DUXANS, Plaça Carlos Camps, 2 - Tel: 972 542 040 - 17732 St. Llorenç de la Muga

 

 

 

©Copyright 2006-2015 CRAE Alt Empordà (Fr1)